01 februari 2009

a piece of cake


Fredag. Dricker morgonkaffe och bestämmer mig. Idag ska det ske.
Latteväggen i köket ska målas om. I mitt huvud blandas färger á la Leilas a piece of cake.
Rosa... lite turkos och vitt...
Jag slipar och målar och låter färgen torka till Lets dance.


Lördag. Äter frukost i det nymålade köket och inser att han i färgaffären måste hört fel på Leila och lila...
Försöker verkligen tycka om vad jag ser och intala mig att lila är inne nu. Men det går inte. Trenden gäller nog inte denna nyans. Desperat blandar jag i lite vit färg, målar väggen ytterligare två gånger och håller tummarna till Körslaget.


Söndag. Solen(!) tittar in och jag dukar fram söndagsfrukost i ett kök som inte riktigt vill släppa taget om 80-talskänslan. Så kan vi inte ha det.
Det är nu jag hittar en glömd liten färgburk i skåpet med namnet Mylla på...
Jag hinner inte ens dricka upp morgonkaffet innan målningen är igång.


Det är söndag kväll. Ljuslila och Mylla håller på att torka och förvandlas till en blandning av Leilas förkläde och bokomslagets mörka partier. En varm rosa som jag hoppas är lika fin i morgon bitti...


Puh. Att måla är definitivt ingen piece of cake!

ljuslila gjorde sig inte i vårat kök
den mörkare varianten ville inte ens vara med på bild
från latte till Leila via lila
Hur gör ni när ni målar?
Går ni liksom direkt på rätt färg eller tar ni också spännande omvägar?
.
.

46 kommentarer:

  1. Du är rolig du! Flyttade till bostadsr´ättsradhus för ett år sedan. Bestämde mig för en grå väggar. Målaren sa att han hade en jättesnygg grå nyans hemma, som vi kunde få. Ok sa jag, kör på!!! I ett år nu har vi levt med dessa grå väggar som skiftar i lila. Inte nöjd!! Helt fel grå! Skall också måla om till våren. Hoppas du hittar din rätta färgkod snart :-) kram Malin

    SvaraRadera
  2. Fniss..nu får du mig att asgarva tidigt en måndagsmorgon. Vilken härlig historia....
    Hoppas att slutresultatet nu blev som du tänkt dig.
    Lelia känslan är verkligen härlig.
    Kram kram

    SvaraRadera
  3. Attans vad komiskt eller vad kan man annant säga.....

    Det är baske mej inte lätt att få till rätt färg.......målade ju grått i köket i somras men inte den gråa jag såg framför mej.....
    Så nu blev det ju en svart tapet ist....tog den enkla vägen igen.
    Att välja tapet är ibland lättare än färg konstigt nog. Men den ser man ju tydligare än ett litet färgprov fast visst kan det bli en chock det med som man ibland måste ta sej lite tid för att vänja sej vid. Är riktigt i tapetserartagen nu fast har inget mer att tapetsera tyvärr.....hallen kanske igen....men det är ju bara lite över 1 år sen så det får nog vänta.

    Hoppas du fick till det annars är det bara att börja om.....tadaaa!

    Kram och ha en mysig dag!!

    SvaraRadera
  4. Oj vilken helg du har haft!! Målat och målat... måste erkänna att jag log lite när jag läste.

    Själv brukar jag (om jag ska måla stora partier) köpa hem en provburk för några tior och måla lite grann på väggen och sen låta den torka. Det där med att måla hela och sen inte vara nöjd gör jag aldrig om... ;)

    Hoppas att du hittar rätt färg snart!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Sååå roligt du skriver!
    Vilken skön måndagsmorgon jag fick när jag läste om dina helgbestyr.
    Jag har inte så mycket erfarenhet av ommålning, men det klart att det måste kännas rätt!
    Kramen.

    SvaraRadera
  6. Ha ha! Ibland är det inte lätt med färger! På en liten provbit kan en färg va jättefin men inte alls samma på en vägg. har gjort precis samma sak när vi skulle måla sovrummet blått för hundra år sen. Hällde i mer och mer vitt, målade säkert 5 gånger tills jag var nöjd. Hoppas du mår bra i ditt "nya" kök! Kram Milla

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Jag är lite feg så jag köper provburk om jag inte sett någon målat med färgen förr. Annars är jag en vit person (tråkigt tycker min man som gärna vill ha färg)
    Kan kanske sträcka mig till lite latte eller svagt beige kanske.
    Hoppas du blev nöjd trots den arbetssamma helgen.
    Kram Anna-Karin

    SvaraRadera
  8. Haha lila & leila :) Va kul att du satt igång med köksväggen. Är jättenyfiken på resultatet!
    Kram

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig knorr du fick till, där på slutet! Härlig historia, jag kan nästan se dig med boken i ena handen och penseln i den andra... haha!

    Hur gör jag när jag målar? Ja, med bara vitt i hela huset så är jag fel person att svara på det. Fast i och för sig, det finns ju hur många vita färger som helst...
    Har gått igenom alla faser vad det gäller färg på väggarna och trivs så bra med vitt.
    Ha det gott.
    Kram

    SvaraRadera
  10. Hahaha...=D Ja ibland stämmer det inte alls med hur man tänkt sig...Jag minns en gång när jag köpte färg till ett vardagsrum...Köpte 10 liter (! - det blev nästan samma pris som för 5...;-)) av en vad jag trodde "gammalrosa" färg (80-talet...hmmm...) men som efter torkning gick mer i nyans "GRIS-skärt" med betoning på "GRIS" ;-) Jag var dock för snål och för lat så färgen hängede faktiskt med i flera år...! Nu är det ett tag sen jag målade om något och väljer gärna då lite "enklare o tryggare" färger som grund och tillsätter hellre då piffiga detaljer i färg, ex.gardiner o kuddar...Men tycker mycket om din latte-färg, den går ju till nästan "allt" =D Idag skiner också Solen på oss och jag har avnjutit en promenix runt Lyckorna och havet =D ha det fint och kram!

    trolda - =D

    SvaraRadera
  11. Ja, du har verkligen jobbat i helget....å´till vilken nytta? ;-P
    Hoppas verkligen färgen stämmer nu. Har själv verkligen svårt för lila på väggar...Men lite romantiskt rosa...
    Du har i allafall förgyllt min dag med din berättelse. Jag har ju arbetsförbud på väggarna för maken som det verkar så jag kan inte ge något bra tips. Det som passar hos den ene ser konstigt ut hos den andre. Ljus och övrig inredning spelar stor roll. Men jag skulle nog råda dig att köpa en provburk nästa gång.... Men jag beundrar din arbetsiver. Varma kramar och jag längtar nyfiket efter ett "före och efter" reportage.

    SvaraRadera
  12. vad lätt man vänjer sig vid saker... jag hade redan vant mig vid att titta in hos dig varje söndag. lite som söndagsfika då *lol*. och så lade uppkopplingen ned sig :o.

    och att måla är förvånansvärt svårt. hos oss är det sambon som målar, men det gör saker och ting ännu svårare faktiskt. när barnens rum skulle målas visade jag en blågrön nyans som jag ville ha och han kom tillbaka med något helt annat. när sovrummet skulle målas om efter en olycklig fuktskada (det var sandfärgat först) så tänkte jag att vitt nöjer vi oss med. sambon målade om till princessrosa för att vara snäll *lol*. kanske inte vad jag tänkt mig, men det var ju rart ;).

    och visst finns det annat än fiskpinnar :). tack ;).

    kram kram,

    SvaraRadera
  13. Så spännande, vilket målande =)

    SvaraRadera
  14. Jäklar vad effektiv du är, två färger på tre dagar... Jag gillade faktisk båda färgerna! Jag önskar att jag har varit lika snabb som du. Har under två års tid funderat på att måla om vardagsrummet...det som sätter käppar i hjulet är att vi har öppet upp till nocken i halva vardagsrummet och då måste man måla ovanvåningen också, suck. Kanske ska bjuda hem dej :)

    SvaraRadera
  15. Oj oj vad ni har målat! Hoppas den sista målningen blir i rätt nyans!

    Jodå, här har fel färgval gjorts... Vi har målat eller tapetserat om i, låt se, 5 rum här hemma. Och då är huset endast 2 år gammalt... :-)

    SvaraRadera
  16. Guuud, vad härligt du skriver, vännen! Blev glad hela jag. Här är en till som vill måla om...LÄÄÄÄNGTAR efter det men...jobbigt att ta steget. Jag är en sån där som tar fram mina färgpaletter och går och velar och velar mellan färger i flera dagar innan, dom kanske ser identiska ut men bli helt olika då man får upp den på väggen ..målar oxå om om det inte känns rätt. Fick du till det som du ville tillsist?

    Varmaste kramen
    Hanna

    SvaraRadera
  17. Å, nu läste jag ditt förra inlägg...ryser..inser att livet inte är jobbigt...herregud, tack för att du vaknade...tack för att du kan gå, tack för att du delar med dig..ett sånt här inlägg får mig att stanna upp och inse hur bra man har det...Varmaste kramar till dig vännen!
    Hanna

    SvaraRadera
  18. Underbart!! Vilken historia... Det är bara så härligt när man fångat den rätta färgen....Ha en härlig tisdag! Kram Anna

    SvaraRadera
  19. Oj, vilka omvägar. Men det låter onekligen som om det trots allt är lustfyllt att måla för dig och det är ju huvudsaken. Själv kan jag inte hålla i en pensel så här har jag inte mycket att komma med. Jag beundrar dig istället.

    SvaraRadera
  20. Håller med! Det är svårt att få till rätt färg. När jag väljer på affären så stämmer det i princip aldrig med hur jag tror att färgen ska se ut. ANtingen är det något med ljuset på affären eller så är det för att färgproverna är så små där så att det inte går att se. Har varit med om att måla vår förrförra hall grå och så blev den ljusblå istället, fick göra om...

    SvaraRadera
  21. Söta du!!!! Kikar in och vill ge dig en godnattkram och tack för alltid så underbart goa kommentarer!

    Varmaste
    kramen till dig!
    Hanna

    SvaraRadera
  22. Fniss,,,, tack för kväll fnittret du bjöd mig på.... =)
    Mysig du ä!!!!

    Kram och natti natti

    SvaraRadera
  23. Hej
    Tack för orden om mina bilder Me me me =)
    Arbetsmarknaden är bra efter utbildningen, framförallt efterfrågar ICA och vissa elbutiker Butikskommunikatörer. Inte för att jag tror jag vill jobba på dem (lite för opersonligt för mig). Förra året ville IKEA rekrytera 80 st och kontaktade vår skola. Finns mycket att göra utomlands. Så jobb hoppas jag få. Trivs SÅ bra och det är SÅ kul.
    Kramar

    SvaraRadera
  24. Tillbaks igen...
    Har inte kikat på bloggar på länge, riktigt kul att se så många som vårpysslar!

    Jag gillade faktiskt den lila färgen, bilden var ju helt underbart somrig!!
    Lila kan ju vara en svår färg, men den såg så mild ut.
    Hoppas du blev nöjd med sista färgen, blir ju nyfiken på hur det blev!
    Ha en riktigt bra dag!
    KRAMAR

    SvaraRadera
  25. Nyanser på färger är jättesvårt!
    Jag håller så med dig!

    Vitt är ju däremot altid vitt, tack och lov!

    Ibland är det lättare med tapeter också för då ser man ju vad man får!

    Man blir lätt chockad om man köpt färg och så bara ser det blä ut!
    Det har vi nog alla drabbats av...Inte blir man klokare av hela paletten i färgaffären!
    Nej, nyanser är jättesvårt! Så du är inte ensam om att känna så!

    Kram!

    SvaraRadera
  26. Vilken kommentar, det är nog en av de längsta jag nånsin fått! ;)
    Ja det känns faktiskt helt otroligt att vi för en gångs skull är riktigt nära och för första gången känns det som att det verkligen kommer bli av. Here we come Skåne ;P Jag tror att vi alla kommer trivas riktigt bra där nere då vi alla är riktiga vår/sommarälskare och trivs nästan redan bättre där än här hemma redan nu. Det känns riktigt spännande!

    Tack så mycket, det är alltid lika kul då man får höra att man gjort fina kläder! Jo jag har haft skor i bakgrunden hela tiden, har ju dock den andra bloggen också så det kanske är den du är mest van vid (www.pysslamedjen.blogg.se).

    Kraam

    SvaraRadera
  27. Åh, vad härligt du skriver. Vad glad jag blir varje gång jag går in här och läser dina fantastiska inlägg.
    hoppas dina fina väggar blev toppen och att färgen är lika snygg idag!

    Kram

    SvaraRadera
  28. Hejsan!

    Vilken fantastisk blogg jag hamnat på!!! Du skriver så man baxnar!!!

    Färgval...dessa färger...jag tar inte omvägen...jag resignerar och låter det bara vara som det är...man kanske vänjer sig. :-D Fast jag har inte gjort det hittills! ;-)

    Hoppas du får en fin dag!
    Kram Anette
    PS. länkar och hoppas det är ok.

    SvaraRadera
  29. Åh, visst är det härligt med "Leila-färger"!!

    SvaraRadera
  30. Hihi...hoppas du fick till det nu..annars är det bara att börja om!=)Det har hänt att vi gått rejäla omvägar när det gäller både färg och tapeter.Men,som du säjer,att måla är ingen piece of cake!

    Sitter här och ler stort när jag läser det du skriver...=)

    Ha en fin dag å kram på dej!

    tina

    SvaraRadera
  31. Vi får lite ryck med jämna mellanrum och ordnar med saker hemma som har samlats på hög ett tag. Efterår är vi alltid lika förvånade över hur snabbt det gick.

    Efter att ha målat om ett antal boenden och svurit över målade väggar som aldrig blir som jag tänkt mig så har vi börjat med att alltid grunda med vit färg innan vi målar på den nya. Annars blir det aldrig som man tänkt sig. Å andra sidan är det inte heller någon garanti. Fel beslut i färgval kan man göra ändå...

    SvaraRadera
  32. Hehe..ja det där med färger är inte lätt. Vår hall har många lager. Från lilagrå som blev stålgrå som sedan blev nougat, som såg rosa ut. Idag är väggarna antikvita och det känns bra:)

    Vad ljust och fint du fick det!

    Kram

    SvaraRadera
  33. Hihi, nej lila kanske inte är min favorit nej:-

    Har inte målat på evigheter men skulle nog provmåla en liten yta först:-Lycka till!

    Kram Gunilla i Singapore

    SvaraRadera
  34. Ja vi är nog inte riktigt kloka!!
    Känns vÄLDIGT spännande och pirrigt, men nu måste vi prova, annars kommer vi att älta detta hela livet!
    Varför är man så rädd för att flytta egentligen, det är ju bara att flytta tillbaks om man inte trivs!?
    Kramar

    SvaraRadera
  35. Jo, det där känns igen =)Det händer att jag också tar omvägar med färgburkarna. Kommer i håg när vi skulle måla dotterns rum rosa och det blev så väldans rosa att vi fick ont i ögonen =) Blev till att blanda ny färg och måla om.

    Hoppas du blir nöjd med resultatet till slut! Ha en bra dag!! kram Pernilla

    SvaraRadera
  36. Tack för dina kommentarer om min tå :)
    Du kan inte ana så ont jag haft, trodde den rent av skulle sprängas... haha! Blev bara större och större och rödare och rödare! Det verkar som medicinen hjälper så nu går det åt rätt håll! Nu är jag glad igen :))
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  37. haha, vad roligt du skriver:-)

    Nog har det blivit några omvägar men kanske inte lika många som för dig;-) hi,hi

    Kram/jenny

    SvaraRadera
  38. Ja du...ibland kan vägen bli lite längre än planerat. :-) Men bara man blir nöjd med slutresultatet så är det väl mödan värd!

    Hoppas du får en fin helg.

    SvaraRadera
  39. Tycker det blev himla snyggt!
    Latte-färgen känns lite blassé i dessa dagar.

    Duktig du är som kämpar på med målandet och kaffedrickandet :)

    Trevlig helg!
    Kram

    SvaraRadera
  40. Det är svårt med både blått och grått, det är väldigt lätt hänt att de drar åt lila... själv håller jag ju mig nästan jämt till vitt, det är lite enklare.. Sedan är det ju inte alltid så att en nyans på en liten pappersbit upplevs på samma sätt när den kommer upp på en vägg, olika ljusförhållanden, i relation till andra färger i rummet osv...
    Men den sista färgen kändes ju både mysig och välkomnande!

    SvaraRadera
  41. Ååååå Milla, din stackare! Ja, mitt bästa råd är att bara köra på vitt. Hhiihihihihi

    SvaraRadera
  42. Har har du det? Har du bestämt dig än för en bra färgkod :-)
    Ha det gott så länge
    kram Malin

    SvaraRadera
  43. Tjopp! låter spännande det där med väggen, ska bli intressant att se resultatet :)

    SvaraRadera
  44. nämen, två kommentarer på samma inlägg... ville bara säga att duken är tryckt :). alla barnen i sonens förskola fick i uppgift att rita sig själv och skriva sina namn och sedan trycktes det upp :). jag tycker jättemycket om den! och jag har varit på sådan resturang i paris också, man fick sitta och klottra medans man åt *lol*. det var roligt ;).

    hoppas allt är bra! och tack såklart :).

    SvaraRadera
  45. Go morron!
    Kul om vi kan inspirera, det kan ju gå åt skogen men vi känner det som ett stort gemensamt äventyr!
    Så kul det ska bli att testa något nytt så här mitt i livet!

    Hur går det på målningsfronten?
    Kramar!

    SvaraRadera
  46. Nu är jag tillbaks i bloggvärlden igen :) Hur går det med köksprojektet? Är så nyfiken :)

    Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...