10 september 2010

när det värsta händer

Och hur man överlever . . . "Jag kommer sen... är en bok som handlar om hur man överlever - och hittar tillbaka till sig själv - när det värsta redan har hänt.
Den handlar om livet för en splittrad familj efter branden på Backaplan i Göteborg 1998.
Läsaren får lära känna Johanna och sedan följa Anne-Britt genom smärtan, förbi bårhuset och Johannas skrynkliga fötter, fram till livet.
Jag kommer sen... är en bok som lockar till både tårar och leenden. Främst är det en öppenhjärtig bok att hämta mod och kraft ur"


Boken ger så mycket och på tal om möten så känns hela denna bok som ett stort varmt möte.
Anne-Britt är en kär släkting till mig och varje möte med henne ger en enorm livskraft, så har det alltid varit.


Boken är skriven av Eva Wiklund och man hittar den i bokhandeln, på Adlibris och på kommande Bokmässa i Göteborg.

20 kommentarer:

 1. Hej Milla!
  Läste om den boken i GP, jag kan tänka mig att den lockar både tårar och leenden som du säger.

  Ska lägga till den på min måste-läsa lista!

  Ha en bra fredag och sköt om dig,

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 2. tack för tipset!

  den känner jag att jag
  vill läsa.

  ta hand om dig och
  ha en härlig helg!

  kram

  SvaraRadera
 3. Hej Milla!

  Tack för tipset! Det låter som en bok jag kommer vilja läsa och garanterat kommer gråta mycket till. Den ska jag hålla utkik efter på Bokmässan i Göteborg. :)

  Ha en fantastisk hösthelg och sköt om dig! :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Vilket mod att skriva en sån bok.
  Det är så underbart med alla dessa människor som delar med sig av det svåra, det som vi är som mest rädda för och tror att vi inte ska klara.
  Det blir som vägledare som mjukar upp rädslan och visar att allt går.

  Nu började jag fundera igen=))
  Ska inte svammla runt utan önska dig en fin rofylld helg/
  Kram Hannis

  SvaraRadera
 5. låter tufft att läsa. men ibland behöver man något som skakar om.

  SvaraRadera
 6. Låter helt klart som en bok att läsa. Tack för tipset!

  ha en riktigt skön helg!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 7. Tack för lästipsen, låter väldigt intressant och läsvärd.

  Ha det gott! kram Linn´ra

  SvaraRadera
 8. Hej fina!
  Tack för att du tänkt på mig. Det värmer.
  Minns fortfarande branden trots jag bor så långt ifrån. Men det var så overkligt. Helt klart en bok jag ska läsa. Men säkert jobbigt att läsa den..
  Ha en skön helg!
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Hej vännen! Tack för bra boktips och ha en mysig helg! Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Hej min bloggvän!
  Ja du den måste jag nog ta och läsa...Samlar just nu böcker på hög till kommande Thailandsresa. Kan tänka mig att det är en omskakande historia. Ha en fin helg/Annica

  SvaraRadera
 11. Det finns människor, som gått/går igenom det värsta som kan hända. Och jag beundrar deras styrka att kunna förmedla och ge oss andra kraft till att gå vidare i svåra stunder!
  Det finns saker som händer och som vi ej kan påverka, men det som händer efter det hänt kan man påverka.....Med tankar/känslor som blir ord ,till att stärka sig själv och andra....

  Kramar till dig,härliga bloggvän
  Cia:)

  SvaraRadera
 12. Den måste jag läsa....tack för tipset! Fredag och helgen framför oss....härligt eller hur!

  Ha en fin helg å kram!

  tina

  SvaraRadera
 13. Jag kommer så väl ihåg när det hände, det var så fruktansvärt! Starkt att skriva en sådan bok och starkt att dela med sig av sin sorg. Man lär sig ju alltid något av alla händelser man går igenom men det skulle jag vilja vara utan... att mista något av sina barn.
  Kram på dig och tack för boktipset!

  SvaraRadera
 14. Man kan behöva all vägledning och hopp när man varit med om något som ställt världen upp och ned, så bra att det finns böcker som tar upp sådant svårt!!

  Jo, nu håller jag mig till sprayfärgen från CO, synd bara ett den endast finns i svart, vitt och någon matt silverfärg.. fast när sprayade jag något lila senast å andra sidan?? Har faktiskt inte sprayat om guldlampfoten än. Kom på att just den här guldiga tonen inte var så tokig. Iaf ett tag...

  SvaraRadera
 15. Minns Backabranden som igår...Jobbade som sjuksköterska på den stora begravningen på Kviberg, 10.000 människor på plats som var "hysteriska" och skrek och grät och slet i kistorna...Kommer nog aldrig att glömma det, men har lärt maj att släppa det! Ska vara tacksam för varje dag...Kram

  SvaraRadera
 16. Tack för tipset, ska absolut läsa den. Minns denna händelse väldigt väl och mina tankar går till de föräldrar som miste sina barn, det ofattbara som bara inte får hända. Idag tänker jag också lite extra på de som miste sina kära i 11-septembertragedierna.//kram maria

  SvaraRadera
 17. Tack för boktipset, - den vill jag gärna läsa. Extra personligt för dig, kan jag tänka, som har nära band till författaren.

  SvaraRadera
 18. Man blev som helt lamslagen av det inträffade när det hände - även om jag nu inte kände någon av de inblandade. Men det var som om man ändå gjorde det på något vis...Man led verkligen med de anhöriga och drabbade, och kände en stor sorg i sitt Hjärta. Låter som en sorglig och vacker bok, ändå med hopp och ljus i!

  Trolda - kramar!

  SvaraRadera
 19. Hej Milla!
  Jag klarar aldrig av att läsa om de som förlorar sitt barn, jag tar till mig FÖR mycket och kan nästan få ångest bara av tanken på det.
  Det är mycket här nu med bråk med försäkringskassan, försäkringsbolag etc, så jag ska låna Peter Mayles gamla goding "Ett år i Provence" som alltid får mig att skaratta och drömma igen!
  Vilket coolt pennställ förresten, på hittigt!
  Kramen från mig!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...