21 september 2010

som ett brev med posten

.
Brev? Posten? Vad pratar tant om?

Vi skrev brev till varandra varje dag.
På de finaste av brevpapper.
Orden var inte viktigast.
Det bästa var känslan att skriva.
Att göra fint.
Att få ge - och få tillbaka.

Vi satt brevid varandra och behövde inget porto.
Vi var nio år - och fulla av skaparglädje.

         

Gamla brev är nu sorterade och har fått en egen låda.
Och lusten till att skriva infann sig - och att gå till Posten och köpa frimärke.
Lite sådär omsorgsfullt.


mönster: egna


25 kommentarer:

 1. Åå det är allt en speciell känsla att få ett handskrivet brev, händer tyvärr inte alltför ofta.
  Så fint du gjort. Jag älskar dina mönster!!!
  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 2. Ja, visst var det roligt med brevvänner - både dem som satt bredvid och dem som bodde längre bort. Kan verkligen kännas tråkigt att man varken får eller skickar handskrivna brev, på fint brevpapper, numera.

  Hoppas du har haft en riktigt fin tisdag!

  SvaraRadera
 3. Hej Milla!
  Blir nostalgisk o minns gamla brevvänner jag skrev till som liten när jag läser ditt inlägg. vad glad man blev när det damp ner ett brev i lådan:)
  Jag har några brev sparade från mormor oxå, hon hade sån vacker handstil, sådär gammaldags:)

  Ha det bra!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. Det var längesen man fick ett handskrivet brev... vilken känsla det vore.
  Jag skriver fortfarande julkort och det tycker jag är mysigt... men färre får man tillbaka varje år. Så är det väl nu för tiden men vissa traditioner borde man vara mer rädd om.. :)

  Ha en fin vecka,
  Kram Marie

  SvaraRadera
 5. Jag saknar verkligen det här med att få riktiga handskrivna brev. Jag hade massor av brevvänner på tiden det begav sig! Men bloggen är en god ersätning, och responsen är ju snabbare förstås...

  SvaraRadera
 6. Jag hade massor med brevvänner när jag var yngre. Numera sker ju nästan all kommunikation via mail, tyvärr, måste jag väl tillägga. Inget slår väl känslan av att få ett handskrivet brev i postlådan...

  Så fina bilder du visar. Dina mönster och färger är så härliga!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 7. TACK för dina ord, det värmer!
  Kommer att vara sjukt nervös i morgon, betydligt nervösare än hon, hon är en riktig cooling!
  Vi hörs senare!
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Ett brev betyder så mycket...NÄSTAN lika mycket som en FIKA tillsammans med goda Vänner!!! =D TACK för senast - såååå trevligt och mysigt! och tack, tack för de fiiiiina presenterna =D

  Trolda - massor med KRAMAR!!! =D

  SvaraRadera
 9. Det är lite tråkigt att vi inte skriver fler handskrivna brev längre. Jag kom ihåg glädjen i att leta efter fina brevpapper och välja det rätta pappret till rätt person, tillfälle och ämne. Tack för att du påminde mig om de gamla härliga barndomsminnena!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Jag kan bara hålla med och le igenkännande åt din beskrivning...
  Jag älskar brev både att få och att skriva, men de är ju alldeles för få dessa dagar!
  Kramen.

  SvaraRadera
 11. Åh ja, så kul det var med brevvänner. Har till tradition att fortfarande skriva julbrev till några vänner. Det känns verkligen annorlunda idag att få handskrivna brev...

  Njut dagen!
  Kram

  SvaraRadera
 12. såå fint du har gjort och vad duuktig du är!! det är verkligen nåt speciellt med old fashion-letters, me like!!:-)

  ha en kanondag!

  kraam s.

  SvaraRadera
 13. Å, nu blev jag nostalgisk! Hade flera brevvänner förr, samt skickade alltid lappar till kompisarna på lektionerna...måste se om jag har några kvar.

  Mvh
  Frida

  SvaraRadera
 14. TACK fina du för din omtanke som du ger mig trots att du har fullt upp med ditt eget, det värmer och uppskattas så mycket och du ska veta att jag ofta tänker på dig. Ibland undrar man varför livet ska vara så förbaskat tufft... Men det går ju inte att sätta sig ner och ge upp så bara att kämpa vidare..

  Ta hand om dig och visst är det kul med "riktiga" brev, det borde man skriva mer!

  Kraaam Bella

  SvaraRadera
 15. Skrev mycket brev "förr i tiden". Tänk att det är något som blivit ovanligt i dessa dagar. Nu är det något alldeles speciellt om man får ett brev på posten!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 16. Ja tänk så många brev man skrev som barn... Hade brevvänner över hela värden. Nu skriver man mest bara julkort...eller mail.. Fast julkorten, de vägrar jag än så länge att ge upp!
  Ha det gott!
  Kramen

  SvaraRadera
 17. Vad jag kände igen mig i dina fina ord :-). När jag var liten hade jag en klasskompis som jag skrev brev till, och fick brev ifrån. Det var en sån speciell känsla att få ett nytt brev... :-).

  Jag hade också flera brevvänner runt om i vårt avlånga land och även en brevvän i USA. Tyvärr har jag inte kontakt med någon av dem idag :-(.

  Jag tror att det är därför jag tycker så mycket om bloggen, det påminner lite om dåtidens brevväxling, fast i mindre skala. Men visst är det speciellt att skicka och få "riktiga" brev eller kort!

  Ha en fin vecka!

  Många kramar
  Beatrice

  SvaraRadera
 18. så fint så fint...
  dina mönster är så vackra!

  och tack, för dina generösa ord.
  de värmer mitt ♥.

  kram till dig.

  SvaraRadera
 19. Åh, vad nostalgisk jag blev nu... Visst är det lite sorgligt att den gamla hederliga brevskrivarkonsten håller på att försvinna! Så sent som idag hörde jag en mamma förklara för sin lilla dotter inne på bokhandeln vad ett brevställ var, - det hade flickan aldrig sett! Jag är själv ganska duktig på att skicka fina små kort till folk vid högtidliga tillfällen, men när skickade jag ett helt handskrivet brev senast?? Det får nog bli ändring på det!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 20. Hej Milla!

  Visst är det härligt att både få och skriva brev. :) Att någon annan har ansträngt sig och skrivit ett personligt brev. Det är rikedom det! :)

  Jag skriver fortfarande brev, även om det inte blir lika ofta som då man var tonåring. Men det är samma glädje då jag finner ett brev som väntar på mig i brevlådan.:)

  Jag gillar ditt nya utseende på bloggen. Fint! :)

  Ha en fin helg!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 21. Så härligt med riktiga brev. Att både skriva och få. Den känslan är speciell. Nu har det blivit som något exklusivt, lite konstigt egentligen. Men nu fick jag lust att skriva ett riktigt brev. Också!

  SvaraRadera
 22. åh. jag vet alltför väl vad du talar om. och den där väntan. vid brevlådan. att få något. adresserat bara till sig. lite heligt. lite hemligt. och väldigt fint.

  SvaraRadera
 23. Hi, hi. Jag och min granne gjorde likadant, skrev brev till varandra. Nu blir jag helt nostalgisk.
  Jättefina bilder!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 24. Oj... man skriver ju aldrig brev nu för tiden! Jag hade en brevvän i England, vi brevväxlade några år. Synd att vi inte fortsatte att hålla kontakten.
  Förr samlade jag på brevpapper, tror faktiskt jag har några kvar. Och klisterlappar som man satte bak på kuvertet när man klistrat igen det som om man ville försegla brevet ordentligt!
  Nej, nu är det bara mail som gäller... och telefon!
  Kram på dig och trevlig helg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...