06 november 2010

skapande och stress

När mina mönster kom upp på väggen med hjälp av den här roliga sidan så såg jag att de skulle kunna passa som påslakan hemma hos oss! Tänk vad kul att ha egendesignade sängkläder : )


Angående skapandet och kreativiteten så hade jag en period i livet då lusten försvann. Helt och hållet.
Livet stod stilla och blev just inget liv.
Det var stressen som utlöste den perioden och det tog tid att komma tillbaka. Dit vill jag aldrig igen.
Att jag senare höll på att mista hela livet har påverkat mitt förhållningssätt till allt vad livet erbjuder.
Att jag säger ja till det som ger mig kraft innebär att jag får säga nej i många sammanhang och jag har fått kämpa och får kämpa med att vara stark i de besluten. Att säga nej betyder ju att jag säger ja - till det jag verkligen vill!


Någon därute som känner igen sig?

: )

37 kommentarer:

 1. Väldigt fina mönster!

  Och jag håller med dig om din livsfilosofi. Man ska vara rädd om sig och lära sig att prioritera.

  SvaraRadera
 2. Mmmm, det är en balansgång i det där med att säga ja till allt eller att säga nej och i stället säga ja till det man verkligen vill.
  Du beskriver det på ett bra sätt!

  Går för tillfället & är irriterad över att jag jobbar alldeles för mycket nu.
  För att jag själv sagt ja! Och då får lägga bort det jag verkligen vill göra.
  Fick mig en tankeställare när jag läste vad du skrivit=))

  Vad coolt det vore att ha sin egen design på lakan.
  Om man kan det här med mönster och det kan ju du!
  Häftigt!

  Kram Hannis

  SvaraRadera
 3. De där mönstren hade verkligen passat perfekt till sängkläder!

  Att säga nej ibland är att vara klok och snäll mot sig själv. Jag tror att man blir mycket klokare av en sådan upplevelse som du har varit med om. Det får en, inbillar jag mig, att se på livet med nya ögon och prioritera det som är viktigt. Själv har jag lärt mig att säga nej med åldern, kanske blir man lite klokare av att bara leva också. Och läsa kloka böcker.

  SvaraRadera
 4. Vännen du är så duktig.

  Att prioritera sig själv är inte alltid så lätt och jag tror att många människor skulle må så mycket bättre och de följde din livsfilosofi.
  Kram och ta hand om dig
  Lina

  SvaraRadera
 5. Hej söta!
  För det första, så läckert med mönstret så där mot muren! Har ingen kontaktat dig för att ta del av din design än? Du har ju verkligen gåvan. Håller verkligen med om att de skulle vara läcker till påslakan, men tänk dig en lång bred bit som bordsduk ...
  Å' för det andra, så kloka ord. De är så sanna och alla borde verkligen ta del och följa dem. Tyvärr är det ju så lätt att alltid säga ja för att man vill vara snäll mot andra och göra gott... Man får inte glömma säga ja till sig själv...

  Hoppas du får en fin dag och njut av livet.
  Varma kramar

  SvaraRadera
 6. pyssliten.blogg.selördag, november 06, 2010

  super härliga mönster .Dom skulle verklienn passa som både påslakarn och fleccfiltar .

  SvaraRadera
 7. Det är inte alltid lätt att säga nej till saker och att verkligen lyssna till sitt inre. Många gånger känner man kanske skuld för att man känner som man gör. Jag tror ändå att man måste stå för den man är och det man känner även om de besluten svider ibland. Då mår man som bäst i slutändan. Ha en toppenbra helg! KRAM

  SvaraRadera
 8. Hej! Du har en sådan ofantlig talang. Jag skulle med glädje köpa allt och pryda mitt hem med det. Vem vill inte sova i så underbara sängkläder. Viktigt att prioritera sånt som är viktigt i livet :)

  Ha en fortsatt underbar lördag! kram Linnéa

  SvaraRadera
 9. Varje gång jag läser något som du skrivit så får jag mig en tankeställare...Du är lite av min livsguru=)Fantastiska mönster som vanlig/Annica

  SvaraRadera
 10. DU berör alltid mitt inre...:)
  Och jag blir alltid lika rörd av det du skriver....

  Har varit med om "saker" i livet som fått mig att inse att livet är så värdefullt,och att lyssna på sitt inre med ödmjukhet och "vårda" den gåvan som,
  livet är....Lyssna till sitt hjärta...:)

  KRAMAR till dig, Cia:)

  SvaraRadera
 11. Sååå snygga dom blev "live"!! Skulle passa mycket bra till lakan!!! Superfina! Tack för dina uppmuntrande ord, du är rar:) Hoppas du mår bra:) och du skriver så fina inlägg!
  KRAM//Ullis

  SvaraRadera
 12. Jag började skapa när jag befann mig i en krissituation.

  SvaraRadera
 13. Jag känner igen mig i det du beskriver Milla. Det finns tillfällen i livet då allt förändras. De där livsavgörande tillfällena som får en att verkligen inse vad som är viktigt här i livet. För mig blev mitt möte med den berömda väggen ett sådant ögonblick. Med ens såg jag mig själv och mitt liv med väldig tydlighet. Det var dags att leva det liv jag ville leva och lära mig säga nej till sådant som jag inte mådde bra av och lära mig att säga ja till mig själv. Idag känner jag faktiskt tacksamhet och en ödmjukhet inför det jag fick gå igenom. Tufft men jag hittade mig själv och min kreativitet och mitt skapande som försvunnit under all stress kom tillbaka i en ny starkare form.

  Du har så rätt kära Milla, genom att säga nej säger du ja till de du vill. Du är sann mot dig själv och vad kan vara viktigare.

  Vad läckert att se dina mönster så på en vägg. Jag köper gärna dina påslakan. Säg bara till när de finns tillgängliga. :)

  Ha en fin lördag fina bloggvän!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 14. Ja verkligen......Jag är inne i en period där jag mår lite sisådär. Stressen i jobbet i vardagen börjar sätta spår tror jag....I går vart jag så kass med svallningar, svettningar en känsla av att ha sig själv utanpå på nåt vis.....Yr o illamående...jg vet inte vad som hände....Mår bättre i dag dock. :)

  Har aldrig vart stressad eller i allafall inte så jag mått dåligt av det. Men denna hösten.....

  JAja det går nog över! Ha det fint min vän! Kram Anna

  SvaraRadera
 15. Vilka fina mönster du har gjort, vad duktig du är!

  Att prioritera sig själv och sina egna intressen kan vara det svåraste som finns. Vi är nog många som borde bli lite bättre på det.

  Ha en fortsatt skön helg.
  Kram Åse

  SvaraRadera
 16. Tänk att man vid varje hörn möter någon som kan relateras till det man själv går igenom. Trevligt när man får tips och får veta att det finns hörn där bättre hälsa väntar.

  SvaraRadera
 17. Du gör helt rätt som vågar och orkar säga nej, - med din livserfarenhet är det inte mer än rätt att du unnar dig att styra över din egen tid och ditt eget liv! (Det som går att styra...) Härligt att du är så stark!
  Trevlig helg och kram på dig!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 18. God kväll i stugan,vad duktig du är på att designa mönster!!! håller med de som skrivit innan mig,har verkligen ingen "upptäckt" dig??? du får våga ta steget själv,du verkar stark efter allt du gått igenom,en väninna till mig brukar alltid säga:" what doesn`t kill you makes you stronger" och det stämmer...Kram Therese

  SvaraRadera
 19. hihi ja du är välkommen att vara gäst hos mig du också ;) Och visst hojtar jag till när reportaget är färdigt. :)

  Egendesignade sängkläder är inte fy skam!

  Och ja jag känner igen mig. Min mamma har precis lärt sig att ingen tackar en för att man hela tiden tackar ja, och kör slut på sig själv för att vara andra till lags. Man växer av att tacka nej - och samtidigt ha mer tid att tacka ja till det som ger en kraft & energi.

  Du skriver så bra!

  Kram från mig!

  SvaraRadera
 20. Såå sant och klokt! Men så svårt! Jag är tyvärr jättedålig på att säga nej till saker, även till sådant jag inte vill - sådant som tar extra energi.
  Men kanske det är extra viktigt för dig som är på väg tillbaka och vill återfå all energi. För visst mår du ganska bra nu? Tycker det verkar så på dina underbara inlägg och på din skaparlust.

  Och TJOHOO tänkte jag när jag såg dina tyger...kanske något för webbutiken tänkte jag... men tji fick jag!

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 21. Ja, oj vad jag kände igen mig när jag läste ditt inlägg! :-) Under flera år jobbade jag för mycket, pendlade för långt, lade allt min tid på arbetet, lade ingen tid på mig själv, prioriterade bort fikaraster och luncher, prioriterade bort träning, umgänge med familj och vänner för att hinna med jobbet...

  ... en dag var orkeslösheten total! Och när den väl hade satt sina klor i mig, vägrade den nästan att släppa taget. Det tog lååååång tid innan jag kände mig bättre, i fjol sommar hade jag fortfarande en otrolig värk i hela kroppen och kunde knappt gå uppför en trappa utan att ramla ihop. Även fast jag mår "bra" idag har den perioden i mitt liv lämnat djupa avtryck. Till exempel är jag otroligt stress- och ljudkänslig och det verkar inte bli bättre.

  Därför försöker jag också välja saker som får mig att må bra, men märkligt nog tycker hela min omgivning att jag borde söka ett jobb liknande det jag hade under den jobbiga perioden, även fast det gjorde mig sjuk. Är inte det lite konstigt?

  Nåja, tur att jag är vuxen och "får" bestämma över mitt eget liv ;-).

  Ha en fin allhelgonahelg!

  Många kramar
  Beatrice

  PS. Och... jag gillar dina mönster :-).

  SvaraRadera
 22. Hej Vännen!
  Vilket fint skrivet inlägg. Känner igen mig, har själv blivit sjuk av stress tidigare i livet. Nu försöker jag lyssna på kroppens varningssignaler, vill inte hamna där igen..

  Vilka fina mönster, hade passat perfa som sängkläder!

  Stor kram till dig kloka och goa bloggvän!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 23. vilken underbar insikt, synd bara att det höll på att kosta dig livet innan du kom till den. önskar dig allt gott framöver!

  mönstren du visar är kanonfina, den längst ner är min favorit!

  skön söndag! kram
  ingela

  SvaraRadera
 24. Så klok du är. Och det är så svårt det där med att säga nej. Men det brukar gå lite lättare när man övat lite :) Och när man som du varit nära döden så blir det kanske tydligare vart det är man strävar och vill?

  Och du de där påslakanen vill jag också ha! Stor kram till dig du fina!

  SvaraRadera
 25. JA jag känner igen mig...
  MYCKET !!
  Ha en mysig söndag.
  Kram Helene.

  SvaraRadera
 26. har en tävling i bloggen just nu som går ut på att du ska lista ut vilket intro det är jag spelar på piano :) kika in och se om du vet vad jag spelar!

  SvaraRadera
 27. Jag är nog alldeles för dålig på att säga "nej" - men tycker jag blivit LITE bättre iallafall. Och NU, när man har en liten baby att ta hand om är det nog ännu viktigare att prioritera vad som faktiskt är viktigt! Dina tilltänkta påslakan hade man nog sovit som en dröm i...;-) och en dag kanske de faktiskt FINNS där till försäljning!!! =D (promenerade förbi idag o kikade lite efter dig men jag såg dig inte, det blir en annan gång...=D)

  Trolda - kramar i mängd! =D

  SvaraRadera
 28. Härliga mönster! Skulle garanterat sova gott i så vackra påslakan :)

  Kloka tankar också, som alltid från dig mysiga Milla. Det ger en liksom lite att fundera över...

  Lev väl!
  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 29. Supersnyggt blev det ju! Och ja, du har så rätt, så rätt, så rätt!!!

  SvaraRadera
 30. Brukar tänka att det är hemskt att något riktigt allvarligt ska måsta hända innan man verkligen förstår vad som är viktigt. Och trots att man lärt sig kan man behöva bli påmind om och om igen...

  SvaraRadera
 31. Tack snälla du för fina ord om min blogg!!Vad glad jag blir.Du har ju själv en jättefin blogg!!Mycket inspirerande.Vad fina mönster du gör!!Hit kommer jag kika in ofta!
  Kram jessica=)

  SvaraRadera
 32. Vad roligt att du hittade in till mig för nu hittade jag in till dig och urfina blogg, ses igen.

  Kram

  SvaraRadera
 33. Jag vill också ha sängkläder i de där mönstren! SÅ SNYGGA!

  Jag känner igen mig så starkt i det du skriver! Stress gjorde så jag åkte på en depression förra året, dit vill jag aldrig komma igen! Så nu är det bara JA till sådant som JAG VILL :)

  Många Kramar från Lollo

  SvaraRadera
 34. Kloke ord! Merker at jeg har ennå mer å lære rundt dette. Jeg blir dessverre veldig lett stresset, da hodet bare myldrer med ideer noen ganger, og jeg helst skulle gjort alt i går. Har blir flinkere til å koble av med beroligende musikk da det er som værst...

  Herlige mønster du har fått opp på "veggen". Hørest ut som en smart ide å lage sengetøy ut av dette...

  Nyt den nye uken!
  klemmer Nina

  SvaraRadera
 35. Hej, fin blogg och mycket tänkvärt skrivet. Det är min egen första dag med egen blogg, jag kan inte ens hitta den, förutom när jag loggar in. Vet du om det tar tid innan den visas?
  Kram Tina (me and my shed)

  SvaraRadera
 36. Först nu hann jag hit till dig, Milla! Hoppas din helg varit fin!

  Ja... jag känner absolut igen mig i det du skriver! Har också varit i en stressig period där "bromsen" inte riktigt fungerade. Jag försöker också säga ja till det som ger mig energi men det är inte alltid man har det valet, tyvärr! Men visst tänker man på ett annat sätt... och också med åren. Man lär sig att värdesätta det som är viktigt!
  Gillar dina mönster jättemycket, i ordning som de är uppifrån och ner. Du säger till när det är säljstart på påslakanen ;)
  Kram på dig

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...