16 november 2012

färgglad & matglad



 
En färgglad sallad såhär i novemberrusket är inte fel
även om bilderna är tagna någon gång i oktober
på vårt fina Café Flora här i byn
Spana in blåbären i flaskan med vatten.. så fin detalj:)
 

 
Det är nu drygt fem år sedan
som jag låg där på sjukhuset
 
Jag hade legat på intensiven ett halvår
och det var dags att lämna respiratorn
och börja äta mat igen
 
Som jag hade längtat...!
 
Första dagarna gick det bra
med små små smakportioner
men sedan sa det stopp
jag fick plötsligt inte i mig en tugga till
och jag som alltid varit stor i maten
fattade ingenting
 
Jag fick hjälp av en dietist den gången
och det hela löste sig relativt fort
det var visst kroppens sätt att reagera
 
Idag tänker jag ofta
på hur tacksam jag är att jag har en god aptit
och att jag tillhör dem som kan äta sig mätt
 
 
 
Dock behöver jag ju inte äta allt...
 
Jag tog ett beslut i somras
att ta bort en stor del av kolhydraterna i min kost
för att kunna behålla min garderob och för hälsans skull
 
Det har varit en spännande och nyttig resa
och jag har insett att jag egentligen inte saknar det där sockret
 
Jag äter gott och håller mig mätt : )
 
Jag vet att några av er bloggvänner kör på samma spår
några kanske det inte passar alls
smaken är olika
 
 : )
 


Att baka är ju fortfarande ett glatt nöje...

Här är ett enkelt hallonexperiment som föll väl ut
Det gör liksom inte det alla gånger.. hehe ; )
 
Smält smör, mandelmjöl och ägg blandades och lades på hallonen
in i ugnen och sedan en klick grädde på toppen
 
Smarrigt så det räcker utan att bli något över ; )
 
Socker verkar vara en vanesak...
 
 

18 kommentarer:

  1. Jag är ju en sån där som skuttar in på gi med jämna mellanrum.
    Har haft en konstig relation till mat men tack vare GI så blev det bättre.

    Smarrigt recept!

    Kram och fin helg/Hannis

    SvaraRadera
  2. Jag försöker också dra in på de där kolhydraterna. Ska testa din hallonbakelse redan nu i helgen. Tack för tipset:). Salladen ser helt ljuvlig ut. Kände inte till din bakgrundshistoria. Hoppas jag får möjlighet att lyssna på en föreläsning av dig i framtiden. Jobbar inom vården själv. Vad underbart att du fått en andra chans!
    Mina varmaste kramar!/Linn

    SvaraRadera
  3. Ser gott ut! Socker är verkligen något man kan klara sig utan. Saknar det mindre än jag trodde att jag skulle göra. Ha en fin helg, kram Milla.

    SvaraRadera
  4. Vilken resa du gjort i ditt liv! Jag fascineras och inspireras av din styrka och livskraft!
    Och när det gäller socker, en dålig ovana som jag skulle vilja vänja mig av med! Det går tydligen, så efter jul kanske ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  5. Så härligt med färgglad mat i novembermörkret. Jag tillhör den skara som är lite nyfiken på att skära ner på kolhydraterna men som samtidigt inte förstår vad man då ska äta. Bröd och pasta är nämligen min basföda och eftersom jag inte så lätt går upp i vikt och eftersom jag mår bra så är det nog en kost som passar mig.
    Blir lika förundrad varje gång du skriver om tiden då du var sjuk. Helt otroligt vilken resa du gjort!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. så gott.
    Ha en fin kväll!
    Kram
    Hanna

    SvaraRadera
  7. Jomenvisst är socker en vanesak- man blir helt enkelt beroende och jag har tyvärr inte lyckats slå mej loss... Vad fin din header är, förresten!//kram maria

    SvaraRadera
  8. Haha, ja värst var nog New Dawn!..
    Åh vad jag skrattade när jag läste hennes kommentar! Ändrade sen till New Moon men resten orkade jag bara inte rätta till!
    Ja tänk vad tiden går, och tänk vad mycket bättre du mår nu! Så härligt!
    J har också dragit ned på kolhydraterna tillsammans med mig. Hon som aldrig varit så förtjust i sötsaker har fått ett enormt sötsug av morfinet. Får se om ändrad kost kan rå på den biverkningen.
    Hallonexperimentet måste jag prova! Kramen!

    SvaraRadera
  9. Så spännande bakelser. Ser verkligen gott ut.
    Själv försöker jag dra ner på de snabba och onyttiga kolhydraterna.

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  10. Jag blir så tagen av dig!!! Hur din bakgrundshistoria varit, men framför allt för din livsvilja och jävlaranamma!!! Det är inte alla som fixar det du genomlevt, att hitta styrkan i det och ödmjukt gå vidare till allt livet har att erbjuda! Du inspirerar!!!

    Kraaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  11. Dtt lågmälda vackra sätt att se på tillvaron - som jag tycker om det. Och du vet ju att jag också skippat socker och annat vitt och mår så mycket bättre. Ditt recept måste jag testa direkt! Tack och kram

    SvaraRadera
  12. Jag kör också GI för tillfället, och har även gjort det i perioder tidigare. Inte bara för viktens skull, utan för att jag faktiskt mår mycket bättre av att hålla mig ifrån för mycket snabba kolhydrater. När det gäller socker så fuskar jag och unnar mig smågodis på fredagar. Funkar för mig!

    Hoppas du har en riktigt skön helg, Milla!

    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  13. Det ser fasligt gott ut! Ska utan tvekan provas här också :)

    Kramar

    SvaraRadera
  14. Vad berodde det på att kroppen reagerade och hur? Eller låg det mer på det psykiska planet? Fast i och för sig kanske det inte är så konstigt att det blir en reaktion när man varit utan mat så länge. Vilken resa du gjort! Levde du på samma sätt innan som du gör nu? Då menar jag med jobb och din kreativa sida... ditt måleri osv eller är detta något som du börjat med efter din sjukdom? Ja, föreläsningarna förstår jag har kommit efteråt...

    Visst är det tråkigt att man alltid måste tänka på vad man stoppar i sig! Jag har själv ätit lchf i snart ett år och i början gick jag ner jättebra, 10 kg... men sedan tog det stopp! Det var alltså min anledning till omläggning av kosten, att gå ned i vikt och må bättre. Första halvåret gick det hur bra som helst med motivationen, den satt där de skulle men nu har jag börjat längta efter annat och fuskar jag så kommer sötsuget direkt. Visst är det märkligt, som en alkoholist är man fast i sockerberoendet... hmm! Fast jag unnar mig lite emellanåt nu och så får jag ta nya tag efter jul igen. Så svårt också när jag har alla godsakerna på jobbet mitt framför näsan... ja, du vet!
    Ha det gott och kämpa på med maten!
    Kram

    SvaraRadera
  15. Hej vännen! Ett halvår på intensiven, men kära du...så tufft! Min mamma låg med respirator i 3 veckor och jag tyckte det var länge. Förstår att du känner tacksamhet över livet och att kunna äta. Vilken läskande hallonbakelse den ser verkligen god ut! Ha en fin söndag! Kram Maria

    SvaraRadera
  16. Ett halvår med intensivvård, det är svårt att föreställa sig, men resa tillbaka måste vara oerhörd tuff, samtidigt som du och de dina måste ha varit glada att det gick vägen?!

    Visst är socker en vanesak, säger jag som är en riktig sockernasse :)

    SvaraRadera
  17. Tack för det där, älskar hallon och det såg ju bara så himla gott ut ;)
    Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...